13 държави от Азия представят изкуството и културата си в София

Второто издание на азиатския фестивал „Цветовете на традициите“ ще се проведе в Борисовата градина на 12 май 2018 г.

На 12 май, на сцената „Лятна Естрада“ в Борисовата градина, ще се проведе второто издание на Азиатския фестивал – „Цветовете на традициите“, организирано по инициатива на Индонезийското посолство в България, заедно с още 12 дипломатически представителства – Китай, Филипини, Пакистан, Палестина, Виетнам, Южна Корея, Саудитска Арабия, Индия, Тайланд, Япония, Монголия и Иран. Освен представяне на културата и традициите на държавите, събитието се обявява и в подкрепа на пълноценното развитие на деца, настанени в приемни семейства на фондация „За Нашите Деца“, която е партньорът с кауза на фестивала тази година.
Asian Festival Sofia 2017 (1).JPG
Танци, музика, театър, бойни изкуства, традиционни ритуали и игри, работилници по занятчийство и ръчни изделия са само част от богатата програма на фестивала, представяща изкуствата и традициите на най-големия континент на Земята. Автентична азиатска кухня и кулинарни демонстрации, традиционни специалитети и изложбена част с деликатеси и сувенири на всяка от държавите-организатори, допълват събитието, което е със свободен вход.
Asian Festival Sofia 2017 (3).JPG
Asian Festival Sofia 2017 (2).JPG
Всеки желаещ ще може да дари средства за насърчаване на пълноценното развитие на деца, лишени от родителска обич и настанени в приемни семейства на фондация „За Нашите Деца“, като се включи по желание в томбола с множество уникални награди, сред които два самолетни билета до дестинация по избор в Азия, предоставени от Turkish Airlines.
Азиатският фестивал се организира с любезното съдействие на Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и Столична община,  както и с безценната подкрепа на Президента на Република България – ген. Румен Радев.
Asian Festival Sofia 2017 (4).JPG

За повече информация следете FB страницата:

Азиатски Фестивал София/ Asian Festival Sofia - Festival | Facebook - 9 Reviews - 425 Photos

Азиатски Фестивал София/ Asian Festival Sofia. 630 likes. "Цветовете на традициите", събота, 12 май 2018, 10-20ч., на сцената "Лятна Естрада", Борисова...

За „Цветовете на традициите“:

Фестивалът на азиатската култура се провежда за пръв път в България през 2017 г. благодарение на взаимното сътрудничество между дванайсет азиатски посолства и почетни консулства, както и благодарение на любезната подкрепа на Държавния културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма и Столична община на Република България. Фестивалът се завръща отново през 2018 г. под името „Цветовете на традициите“. Събитието има за цел да обедини дипломатическата общност в България, в чест на уникалната азиатска култура, дух, история, кухня, които да бъдат представени на българските и чуждестранни посетители.

За фондация „За Нашите Деца“:

Фондация “За Нашите Деца” е българска неправителствена организация, която от 1992 година подкрепя уязвимите български деца и техните семейства. Прилагайки международен опит, фондацията въвежда в страната приемната грижа, създава и първите общински екипи от социални работници в закрилата на детето. През 2011 г. организацията създава първия Център по приемна грижа, в който екип от специалисти набира, обучава и подкрепя кандидат-приемни и приемни семейства, приели в уютния си дом деца, които не могат да живеят в родното си семейство. Освен експертна подкрепа, семействата получават регулярно и други различни видове подкрепа: еднократна финансова помощ при настаняване на дете, ежемесечна финансова помощ, материална подкрепа, организиране на празници по различни поводи, достъп до социализиращи дейности и рехабилитация при необходимост. През изминалата 2017 г. екипът на фондация „За Нашите Деца“ даде шанс за щастливо детство на 41 деца, които настани в любящи приемни семейства.

Фондация "За Нашите Деца" | Развитие и щастливо детство за най-уязвимите деца в България

Фондацията "За Нашите Деца" е еталон за качествена социална работа, която се интегрира в държавната политика за закрила на детето.